Abu Haraz

Abu Haraz

Category
2014-Yarışma

Abu Haraz

Maciej J. Drygas

Polonya, 2013, 73’

Kurgu: Rafal Listopad
Sanat Yönetmenliği: Andrzej Musial
Yapımcı: Maciej J. Drygas
Yapım Şirketi: Drygas Productions
Müzik: Pawel Szymanski

Sinopsis:
Abu Haraz Kuzey Sudan’daki çölün ortasında ufak bir köydür. Nil Nehri üzerindeki devasa barajın yapımıyla birlikte köyün sakinleri için hayatın asırlık doğal ritmi bozulmuş olur. Filmin ekibi bu köyün sakinleriyle yıllar geçirmiş ve onların kaderi tersine döndürmek için verdikleri boşuna çabaya şahit olmuştur.

Yönetmen:
Maciej J. Drygas 1956 yılında Polonya’nın Lodz şehrinde doğdu. Film ve radyo yönetmeni, senaryo yazarı ve Lodz’daki Ulusal Film Okulu’nda profesör ve ögretim üyesi olan Drygas, Moskova’daki Sinema Enstitüsü’nün Film Yönetmenliği bölümünden 1981 yılında mezun olduktan sonra Krzysztof Zanussi ve Krzysztof Kieslowski için yardımcı yönetmen olarak çalıştı. Drygas uluslararası pek çok film festivalinde ödüller kazanmıştır. Bu ödüller arasında radyo belgeseli ‘My Last Will’ ile kazandığı Prix Italia (1991), ‘Hear My Cry’ filmiyle kazandığı Avrupa’daki en iyi belgesel filme verilen Felix (1991) ve Monte Carlo Uluslararası Film Festivali’nde ‘State of Weightlessness’ filmiyle kazandığı Büyük Ödül bulunmaktadır. Maciej J. Drygas’ın filmleri ve radyo belgeselleri Avrupa, Kanada, Brezilya ve Avustralya’da televizyon ve radyo kanalları tarafından yayımlanmıştır.

Filmografi
Abu Haraz, 2013
Violated Letters, 2011
Hear us all, 2008
A Day in People’s Republic of Poland, 2005
State of weigthlessness, 1994
Hear me cry, 1991

Festivaller & Ödüller
21. Camerimage Uluslararası Film Festivali, Polonya, 2013
Festival dei Popoli, Uluslararası Belgesel Film Festivali, İtalya, 2013
Cinema Verite, İran Uluslararası Belgesel Film Festivali, 2013 – En İyi Uzun Metraj Belgesel
Docudays UA Uluslararası İnsan Hakları Belgesel Film Festivali, Ukrayna, 2014 (yarışma)
24. MEDIAWAVE Uluslararası Fil ve Müzik Festivali, Macaristan, 2014 (yarışma)
DOXA-Belgesel Film Festivali, Kanada, 2014 (yarışma)
33. Jean Rouch Uluslararası Film Festivali, Fransa
28. Parnu Uluslararası Antropolojik Film Festivali, Estonya – Yerli Halkların Yaşamasına Dair En İyi Film
Szczecin Avrupa Film Festivali, Polonya/Almanya

Web Sitesi
http://www.dokweb.net/en/documentary-network/east-european-docs/-abu-haraz-7824/