Arı Yetiştiricisi

Arı Yetiştiricisi

Category
2014-Yarışma

The Beekeper

Der Imker

Arı Yetiştiricisi

Mano Khalil

İsviçre, 2013, 107’

Kurgu: Thomas Bachmann
Sanat Yönetmenliği: Mano Khalil, Steff Bossert
Yapımcı: Mano Khalil
Yapım Şirketi: Frame Film
Müzik: Mario Batkovic
Ses: Weli Cici, Rolf Buttikoffer

Sinopsis:
Film bir arı yetiştiricisinin dokunaklı hikâyesini anlatıyor. Türk-Kürt savaşının yarattığı çalkantı, arı yetiştiricisinin sahip olduğu her şeyi elinden almıştır: karısını, çocuklarını, ülkesini ve geçimini sağladığı 500’den fazla arı kolonisini… Geride sadece arılara olan sevgisi ve ne yaşamış olursa olsun bireye olan sarsılmaz inancı kalmıştır. Arı yetiştiricisi, yoksunluklarla dolu uzun bir arayış sonrasında bu tutkusu sayesinde kendine İsviçre’de yeni bir hayat kurar.

Yönetmen:
1964’te Kamışlı, Kürdistan-Suriye’de doğdu. İsviçre vatandaşıdır. 1981-86 yılları arasında Şam Üniversitesi’nde Tarih ve Hukuk eğitimi alan Khalil, 1987-94 yılları arasında da Bratislava Film Akademisi’nde yönetmenlik okudu. 1995 yılına kadar Çek ve Slovak televizyonları için serbest zamanlı işler yaptı. 1996 yılından beri İsviçre’de yaşamaktadır. Yönetmen ve yapımcı olarak çalışmakta olan Khalil 2012 yılında yapım şirketi Frame Film’i kurmuştur.

Filmografi
The Swallow, 2015
Der Imker, 2013
Unser Garten Eden – Geschichten aus dem Schrebergarten, 2010
David der Tolhildan, 2006
Al-Anfal – «im Namen von Allah, Baath und Saddam», 2005
Bunte Träume, 2004
Triumph Of Iron, 1998
Kinoeye, 1995
The Place Where God Sleeps, 1993
My God, 1992
Oh Father, 1991
Embassy, 1990
My Pain, My Hope, 1989
Oh World, 1988

Ödüller
Bozen, bozner Filmtage, Preis der Stiftung Südtiroler Sparkasse für Besten Dokumentarfilm, 2014
Bundesamt für Kultur, İsviçre Film Ödülü, En İyi Belgesel, 2014 (Adaylık)
Film Festival della Lessinia, Lessinia d’Argento, 2013
Duhok Uluslararası Film festivali, En İyi Kürtçe Belgesel, 2013
Der Neue Heimatfilm, Publikumspreis, 2013
München, DOK.fest München, VIKTOR DOK.deutsch Preis, 2013
Solothurn, Solothurner Filmtage, Prix de Soleure, 2013

Web Sitesi
www.framefilm.ch

Trailer
http://framefilm.ch/index.php?id=78&L=2#c327