Hayatı Düşlemek

Hayatı Düşlemek

Category
Panorama, Yarışma

Morteza Jafari

Yunanistan, 2016, 66′, Farsça/Arapça/Yunanca/İngilizce

Uluslararası İlk Gösterim

Görüntü: Morteza Jafari
Kurgu: Mihalis Aristidou
Müzik: Alex, Chris Avramoglou
Ses: Natali Hatzipetrou, Simos Lazaridis
Yapımcı: Morteza Jafari

Halk Eğitim Merkezi, 12.10.2016 Çarşamba, 16.00-18.00

Sinopsis: Mültecilerin yaşadığı dramın bir başlangıcı yok; ama ne yazık ki bir sonu da yok. Söz konusu yolculuğun sadece Türkiye kıyılarından Yunanistan’daki bir tür geçici yerleşkeye uzanan çok ufak bir bölümünü belgeleme nedeni de bu. Kamera merceği yolculuğun ne anlama geldiğine dair tarihi kayıt yaratmada bir modern zaman aracına dönüşüyor. Bu genel bakış, kişilerin bireysel olarak deneyimlediği gerçek dramı gösteremez; ancak bu film siyasileri rahat bırakmayan bir diken olmayı ümit ediyor.

Biyografi: Morteza Jafari 1975 yılında Tahran’da doğdu. Yüksek lisans eğitimini film yönetmenliği bölümünde tamamladı. Sekiz yıldır Selanik’te yaşıyor ve çalışıyor. İşleri arasında çeşitli kısa filmler, belgeseller ve uzun metraj kurgu filmler yer alıyor.
Filmografi
1998 – Where is the Water
2003 – Oil War
2004 – Born in the Grave
2005 – The Greatness of the Achaemenids Dynasty in Persia
2005 – Zoroastrianism
2008 – Citizen Kill Citizen
2012 – West Dream
2013 – Dreaming of Democracy
2016 – Dreaming of Life

Selanik Belgesel Film Festivali, 2016

trailer