Manzarasız Odalar

Manzarasız Odalar

Category
2014-Globalisation

Türkiye’de ilk gösterim

Rooms Without a View

Chaumiére

Emmanuel Marre

Belçika, 2013, 52’

Kurgu: Rudi Maerten
Sanat Yönetmenliği: Pierre Choqueux, Vincent Pinckaers
Yapımcı: Cyril Bibas
Yapım Şirketi: Centre Vidéo de Bruxelles – CVB
Ses: Félix Blume, Fabrice Osinski

Sinopsis:
Formule 1 Otelleri genellikle şehrin çevresindeki alanlarda bulunan inanılmaz ucuz fiyatlara kalınabilen tesisler: dünyada ‘yaşamanın’ düşük maliyetli yolları yani. Odaların kapıları ardındaki, tam anlamıyla işlevsel gerekliliklere indirgenmiş mekânların bir örnekliği her insan hayatına içkin olan tansiyonu ortaya çıkarıyor: yerleşikliğe karşı göçebelik, aşırılığa karşı kısıtlama, rutine karşı hayatta kalma.

Yönetmen:
Emmanuel Marre 1980 yılında doğdu. Paris’te edebiyat okuduktan sonra Belçika’daki Medya Sanatları Enstitüsü’ne (IAD) gitti. Marre şu an Brüksel’de yaşayıp çalışmakta ve zamanını belgesel ve kurmaca film projeleri arasında paylaştırmaktadır. Emmanuel Marre bugünlerde ilk kurmaca filmi olan ‘Territory’ üzerinde çalışıyor.

Filmografi
La Vie qui va avec, 2008 – Grand prix du Festival International des écoles de cinéma à Huy, 2008
Michel , 2008
Les cheveux coupés, 2009
Le Petit chevalier, 2010
Chaumière, 2013

Websitesi
http://www.cvb-videp.be/cvb/en/catalogue

Trailer
http://vimeo.com/58873105