Muz Kabuğu Kruz

Muz Kabuğu Kruz

Category
Panorama

Muz Kabuğu Kruz

 

Salvo Manzone

 

İtalya / Fransa, 2012 /2013, 27′, İtalyanca / Fransızca

 

Türkiye’de İlk Gösterim

 

Görüntü: Luca Casavola

Kurgu: Salvo Manzone, Gabriele Galligani

Müzik: Pietro Palazzo

Ses: Danilo Romancino

Yapımcı: Salvo Manzone

 

Salhane, 14.10.2016 Cuma, 13.00 – 15.00

 

Sinopsis: Aimée, seksen yaşında olmasına rağmen yıllardır Stromboli’de doğru bir atık yönetimi olması için mücadele ediyor. Sicilya yakınındaki bu küçük adada, ada vatandaşlarınının pahalı bir taşıma sistemi yerine doğru düzgün atık ayrıştırmanın ve evde kompostlamanın gerçekleşmesine izin verecekleri açık. Yerel hükümet ise bunun tam tersine bağış toplamak için bir atık sorunu yaratmayı yeğliyor. Aimée’nin bu küçük adadaki hikâyesi İtalya’nın geri kalanı için sembolik hale gelir: çöp krizi, engellenen çevreciler ve yozlaşmış politikacılar.

 

Biyografi:

Salvo Manzone; Raul Ruiz, Abbas Kiorostami, Wiseman, Johan Var der Keuken, Daniele Ciprí ve Franco Maresco’nun müdahil olduğu pek çok film yönetmenliği atölyesini takip ediyor. Manzone 1999 yılında Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. 1997 yılından beri belgesel yönetmeni, mühendis, çevirmen ve eğitmen olarak çalıştığı Paris’te yaşıyor. 2001 yılında genç videocular derneği Epinoia’yı faaliyete geçirdi. 2005 yılından beri bağımsız Fransız televizyonu Zalea TV ile çalışan Manzone, 2008-2009 yıllarında Franco Maresco’nun yönettiği “Tony Scott” belgeselinde yardımcı yapımcı olarak çalıştı. 2009 yılından beri ekoloji ve atık konularına ilişkin pek çok belgesel yönetti.

Filmografi

2016 Canals and Men, (20’)

2015 Colapesce is Back, (52’)

2014 Waste Side Story, Avrupa’daki Sıfır Atık önlemine ilişkin web belgeseli

2012 Banana Peels Cruise, (27’)

2011 Giorgio Conte

2002 Cladiou Lolli: müzik hayatınızı kurtardığında (64’)

 

Festival

Cinemambiente Torino, 2012

Ischia Film Festivali, 2012

Collecchio Video Film Festivali, Collecchio, 2012

Legambiente Eco Movies Vittoria, 2012

Cineforum in Domukratica Cagliari, 2012

CineEco – Festival Internazionale di cinema

ambientale, 2012

MediMed Barcelona, İspanya, 2012

Ecomondo Rimini, İtalya, 2012

Green Fest Belgrad, 2012

CIAKambiente Firenze, 2012

Cinemambiente Tour Lupus in Fabula Pesaro, 2012

Green Social Festival Bologna, 2013

Festival International du Film d’Environnement Paris, 2013

Visioni Ambientali, Bologna, 2013

FReDD Toulouse, Fransa, 2013

Cinemaplaneta Cuernavaca, Meksika, 2013

Green Unplugged, ABD, 2013

Filmambiente Rio de Janeiro, Brezilya, 2013

STEPS film fest Kharkov, Ukrayna, 2013

The Village Doc Festival Milan, 2013

Image de ville Aix-en-Provence, Fransa, 2014

FReDD Toulouse, Fransa, 2014

Beffest Petrozavodsk, Rusya, 2014

Ecozine Uluslararası Film Festivali, Zaragoza, İspanya, 2014

FICAMS Çevre Filmleri Festivali Punta Arenas, Şile, 2014

Wildlife Vaasa Festival Vaasa, Finlandiya, 2014

Festival del cine de Lima, Peru, 2014

Festival la Novela Toulouse, Fransa, 2014

GREEN VISION San Petersburg, Rusya, 2014

Ecocup Film Festivali Moskova, Rusya, 2015

 

Ödül

Özel Ödül, The House of Tomorrow, Cinemambiente, Turin, 2012

Birincilik Ödülü, Film Festival sul Paesaggio Polizzi Generosa, 2012

En İyi Kısa Film, CineEco, Portekiz, 2012

Mansiyon Ödülü, Visioni Ambientali 13a ed., Bologna, 2013

Birincilik Ödülü, FrEDD, Toulouse, 2014

En İyi Kısa Film, Ecozine Uluslararası Film Festivali, Zaragoza, 2014

 

web sitesi

 

trailer