Tuzun Ağırlığı

Tuzun Ağırlığı

Category
2014-Globalisation

Dünyada ilk gösterim

Weight of Salt

Margaret Bong

Malezya, 2014, 73’

Kurgu: Sankha
Sanat Yönetmenliği: Khoo Eng Yow, Margaret Bong, Ezarisyirwan Bin Basri
Yapımcı: Joonloo Studio
Yapım Şirketi: Joonloo Studio
Müzik: Abraham Japheth Jarak Albert, Zaafar Shim, Margaret Bong

Sinopsis:
‘Tuzun Ağırlığı’, Borneo’daki ıssız bir adanın dağlık kesiminde hâlâ tuz yaparak yaşayan son ailenin hayatına göz atıyor. Basit bir hayat süren bir kabilenin hikâyesi aslında bu… Ta ki 2009’da bu uzak kasabayı yerleşimin yoğun olduğu düz arazilere bağlayan ilk yolun bitimi tamamlanıncaya dek.

Yönetmen:
Margaret Bong,’ Borneo Adası’nın Sarawak eyaletinde doğdu. Bağımsız bir film yapımcısı olarak kurgu ve belgesel filmler dâhil olmak üzere uluslararası alanda gösterimi yapılan, televizyonlarda yayınlanan ve sergilenen kısa filmler yazdı, yönetti ve bu filmlerin yapımcılığını yaptı. ‘Tuzun Ağırlığı’ yönetmenin ilk uzun metraj belgeselidir.

Filmografi
Weight of Salt, 2014,
FATIHA ,2010,
Eyefinger, 2008,
Retrace, 2007,
TUDTU, 2006,
Lie Beneath
Red Drawing, 2004

Websitesi
http://joonloostudio.blogspot.com/