Bir Avuç Cesur İnsan

Bir Avuç Cesur İnsan

Category
2014-Yarışma

A Few Brave People

Bir Avuç Cesur İnsan

Rüya Arzu Köksal

Türkiye, 2011, 87’

Kurgu: Devrim Akteke
Sanat Yönetmenliği: Aydın Kudu
Yapımcı: Rüya Arzu Köksal
Yapım Şirketi: Turkishmoon Film Yapım
Müzik: VOVA
Ses: Devrim Akteke

Sinopsis:
‘Bir Avuç Cesur İnsan’, Karadeniz Bölgesi’ndeki yerel halkların nehirlerini ve geçim kaynaklarını özel şirketlere satmaya hevesli hükümete karşı verdikleri olağanüstü mücadeleyi güçlü bir biçimde aktarıyor.

Yönetmen:
Rüya Arzu Köksal yönetmenlik hayatına ‘Yollar Çimen Bağladı’ filmiyle başladı. Kısa belgeseli ‘Eski Foça’da Yeni Hayat’la BMKP Sürdürülebilir Kalkınma Proje Yarışması Ödülü’nü kazandı. ‘Son Kumsal’ (2008) filmi büyük beğeni topladı; hem ulusal hem de uluslararası alanda yönetmene ödül getiren bu film, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde sürmekte olan yıkıma dikkat çekiyor. Bir önceki belgeseli ‘Ordu’da bir Argonot’ (2010) Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülünü kazandı. Köksal’ın son filmi ‘Bir Avuç Cesur İnsan’ (2011) ilk gösterimini !f Istanbul Bağımsız Film Festivali’nde yaptı.

Filmografi
Kırmızı Buğday, 2015 (yapım aşamasında)
Derelerin Kardeşliği, 2014
Bir Avuç Cesur İnsan, 2011
Ordu’da Bir Argonot, 2010
Son Kumsal, 2008
Yollar Çimen Bağladı, 2006

Festivaller
10. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Film Festivali, 2011
This Human World Viyana İnsan Hakları Festivali, 2011
14. Selanik Uluslararası Belgesel Festivali, 2012
X-Roads Film Festivali, Graz, Avusturya, 2012

Web Sitesi
http://www.turkishmoon.com/afewbravepeople/afbp.php

Trailer
http://www.turkishmoon.com/afewbravepeople/trailer.php