Kışın Lampedusa

Kışın Lampedusa

Category
Yarışma

Jacob Brossman

Avusturya-İtalya-İsviçre, 2015, 93′, İtalyanca

Açılış Filmi

Görüntü: Serafin Spitzer, Christian Flatzek
Kurgu: Nela Märki
Ses: Max Liebich
Yapımcı: Jacob Brossman

Halk Eğitim Merkezi, 12.10.2016 Çarşamba, 20.00-22.00

Sinopsis: İtalyan “göçmen adası” Lampedusa kış hüznüyle sarıp sarmalanmıştır. Turistler adadan ayrılmış, geride kalan mülteciler de anakaraya götürülmek için uğraşmaktadır.
Adayı İtalya’ya bağlayan emektar feribot bir yangında yok olunca belediye başkanı Giusi Nicolini ve yöredeki balıkçılar yeni bir gemi için mücadele eder. Mülteciler en nihayetinde uçakla anakaraya nakledilir ve balıkçılar da eylem yapma amacıyla limanı işgal eder. Ada izoledir ve yiyecek stokları tükenirken eylemciler birbirleriyle anlaşmazlığa düşmeye başlar.
Avrupa’nın kıyısındaki bu küçük topluluk, haysiyet ve süregiden krizin nedenini dikkate alabilecek olanlarla, teknelerle gelen Afrikalılarla, dayanışmak için gözü kara bir mücadeleye girer.

Biyografi: Jacob Brossmann 1986 yılında Viyana’da doğdu.
Yönetmen ve sahne tasarımcısı olarak çalışan sanatçı Universitat für angewandte Kunst Wien’de “Film ve Sahne Sanatları” okudu.

Filmografi (Seçki)
2015 Lampedusa in Winter
2011 Tagwerk
2010 Rückruf
2009 #unibrennt – Bildungsprotest 2.0

Festival del Film Locarno
Viennale, 2015
DOK Leipzig, 2015
Sao Paulo Mostra, 2015
Jihlava IDFF, 2015
Duisburger Filmwoche, 2015
CPH DOX, 2015
Stockholm IFF, 2015
Pravo ljudski İnsan Hakları FF Saraybosna, 2015
IDFA, 2015
Watch DOCS Varşova
DOC Point Helsinki

Golden Boccalino Ödülü, Locarno Film Festivali, 2015
Duisburger Filmwoche Seyirci Ödülü, 2015
En İyi Avusturya Belgesel Film Ödülü ve MehrWERT Ödülü, Viennale, 2015

Trailer